آموزش مراحل راه اندازی کسب و کار رستوران
نوشته شده توسط : پول یابی

آموزش مراحل راه اندازی کسب و کار رستوران

راه‌اندازی کسب و کار رستوران، یکی از پرچالش‌ترین مشاغل دنیای امروزی است که افراد می‌توانند در صورت تمایل و داشتن سرمایه، آن را دنبال نمایند. لازمه اینکه بتوان یک کسب و کار رستوران را مدیریت کرد و آن را توسعه داد؛ این است که، هدف خود را در مسیر کاری رضایت مشتری و دریافت بهترین نتایج قرار دهید. همچنین، شما باید بکارگیری اصول اساسی در مدیریت و حفظ یک کسب و کار را بدانید؛ زیرا صرفا راه‌اندازی رستوران، قرار نیست موجب درآمدزایی‌تان شود! شایان ذکر است که بدانید؛ از هر 10 کسب و کار رستوران، 9 مورد از آن‌ها در ادامه مسیر دچار موانع و در آخر، شکست می‌شوند. در نتیجه، اگر تمایل دارید تا به راه‌اندازی کسب و کار رستوران بپردازید؛ باید از این نکته آگاه باشید که طول عمر و دوام این شغل به هیچ عنوان تضمین شده نمی‌باشد. بهترین کاری که شما می‌توانید برای موفقیت کسب و کار رستوران خود انجام دهید، این است که به افزایش دانش و آگاهی در این راستا بپردازید.

معرفی و بررسی کسب و کار رستوران

احتمالا می‌دانید که شغل رستوران‌داری و راه‌اندازی یک کسب و کار رستوران، به این معنا است که می‌توانید یک یا چند شعبه را ایجاد نمائید و سپس با مدیریت و توسعه آن‌ها به درآمدزایی مشغول شوید! درست است که روند راه‌اندازی کسب و کار رستوران بسیار ساده بنظر می‌رسد؛ اما حقیقت این است که تمام درآمدزایی شما به مشتریان وابسته خواهد بود! از این رو، این شغل یکی از استرس‌زاترین مشاغل در صنعت غذا محسوب می‌شود.

ممکن است مدیریت یک کسب و کار رستوران برایتان ساده و غیرپیچیده بنظر برسد؛ اما شما موظف هستید تا در آن با چالش‌ها، موانع و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنید. از این رو، توصیه ما به شما این است که پیش از ورود یا حتی اقدام به ایجاد یک کسب و کار در این حوزه، به کسب اطلاعات لازم و کافی بپردازید.

به صورت کلی، یک کسب و کار رستوران که کاملا از اصول و استانداردها پیروی کند و همچنین در درآمدزایی خود خلاقیت به خرج دهد، می‌تواند آینده‌ای روشن داشته باشد؛ اما هیچ موقع تضمینی برای این کسب و کار وجود ندارد که هر شخص در هر زمان و با هر اندازه دانش به آن وارد شد، بتواند موفق گردد و پولدار شود! شما می‌توانید پیش از راه‌اندازی رستوران خود با افراد دارای سابقه و تجربه در این حوزه صحبت کنید. آن‌ها نیز به شما خواهند گفت که کسب و کار رستوران، به هیچ عنوان ساده و آسان نخواهد بود و شاید نتوان به راحتی برخی دیگر از مشاغل، از طریق آن به درآمدهای بالا رسید.

براساس برخی از آمارهای انتشار یافته، تعداد زیادی از رستوران‌های تازه تاسیس در سال اول افتتاحیه خود با شکست رو به رو شده‌اند! همچنین، در این بررسی‌ها و تحلیل‌ها ذکر شده است که علت شکست این رستوران‌ها نداشتن برنامه‌ریزی و یک طرح کسب و کار دقیق بوده است! کسب و کاری به بزرگی رستوران، باید از استراتژی‌های بازاریابی و کسب درآمد مختلفی استفاده کند تا در نهایت بتواند به موفقیت برسد. با تمام این وجود؛ اگر به راه‌اندازی یک کسب و کار رستوران علاقه دارید به هیچ عنوان لزومی به نگرانی نیست! زیرا؛ شما همچنان می‌توانید با برنامه‌ریزی داشتن و آگاهی از اصول راه اندازی کسب و کار، به هدف نهایی‌تان دست پیدا کنید.

8 مرحله راه‌اندازی کسب و کار رستوران

همانطور که گفته شد؛ رستوران‌داری کسب و کار و شغلی نسبتا پیچیده است که دارای مسئولیت‌ها و وظایف متعددی می‌باشد. آنچه به شما در ابتدای کار کمک می‌کند؛ این است که به صورت دقیق با مراحل و وظایف خود در مسیر راه‌اندازی کسب و کار رستوران آشنا شوید! همچنین، از دیگر موارد مهم می‌توان به برخورداری از سرمایه اولیه اشاره کرد. به صورت کلی، 8 مرحله یا مسئولیت اصلی در راستای مدیریت کسب و کار رستوران وجود دارد. این مراحل به صورت زیر هستند:

  1. آنالیز بازار هدف
  2. دکور و دیزاین داخلی رستوران
  3. تامین کردن نیروی انسانی
  4. چیدن منوی غذایی، بررسی دائمی کیفیت و کمیت آن
  5. چک کردن دائمی موجودی مواد اولیه
  6. تهیه و فرآوری مواد اولیه
  7. مدیریت کردن منابع انسانی
  8. انجام فعالیت‌های تبلیغاتی و بازاریابی

با تجارت آنلاین همراه شوید تا تمامی این مراحل را به صورت دقیق، با یکدیگر بررسی نمائیم.

آنالیز بازار هدف کسب و کار رستوران

به قطع یقین، هدف اصلی هر کسب و کار رستوران از راه‌اندازی، درآمدزایی خواهد بود! از این رو، شما باید پیش از اقدام به تلاش برای تحقق یافتن این هدف، سعی در این داشته باشید تا مشتریان بیشتری را با خود آشنا و به کسب و کارتان جذب نمائید. لازمه اینکار نیز، این است که پاسخگوی خواسته‌ها و نیازهای مخاطبین خود باشید. یکی از کارهایی که در این حوزه دارای اهمیت است؛ بررسی منو، کیفیت غذا و قیمت مد نظر مشتریان می‌باشد.

دکور و دیزاین داخلی رستوران

دومین موردی که در راستای راه‌اندازی یک کسب و کار رستوران از اهمیت برخوردار است؛ تعیین تم، مضمون و دکوراسیون داخلی رستوران خواهد بود. این وظیفه تماما بر عهده صاحب و مدیر رستوران است که شما هستید! بهترین کار، این است که سرمایه‌ای مناسب را برای کمک‌گیری از یک طراح داخلی کنار بگذارید و سعی کنید به طرحی نهایی برسید که بتوان آن را در محیط رستوران شما پیاده‌سازی کرد.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که؛ طراحی داخلی و محیط رستوران در طول زمان بر اثر فرسودگی جذابیت خود را از دست خواهد داد. راه حل این مشکل نیز، آن است که با درنظرگیری تغییر سلیقه مخاطبین و مشتریان هدف خود، به بازسازی رستوران بپردازید.

تامین نیروی انسانی کسب و کار رستوران

یکی دیگر از وظایف مهمی که بر عهده فرد رستوران‌دار است؛ تامین منابع انسانی لایق و دارای تجربه می‌باشد. همانطور که می‌دانید، بخش‌های مختلف یک رستوران همچون سالن، پذیرش، آشپزخانه و نظافت، به افراد مختلفی احتیاج خواهد داشت و یک نفر نمی‌تواند همه این مسئولیت‌ها را انجام دهد. بهترین کاری که شما می‌توانید انجام دهید؛ این است که مدیری را برای هر بخش اصلی تعیین کنید و سپس با سپردن این مسئولیت و وظیفه به آن مدیر، این بار را از دوش خود بردارید! زیرا؛ انتخاب و استخدام نیروها پایان مسیر نیست و باید شخصی باشد که به صورت دائمی، بر کار آن‌ها نظارت و کنترل کند.

چیدن منوی غذایی، بررسی دائمی کیفیت و کمیت آن

راه راضی نگه داشتن مشتریان یک رستوران، این است که نظارت دائمی بر منو و کیفیت غذاهای خود داشته باشید! البته، در اولین مرحله باید منوی خود را انتخاب کنید. رستوران شما با توجه به نوع فعالیت خود، می‌تواند انواع غذاها را ارائه دهد. به عنوان مثال؛ ممکن است شما یک رستوران اصیل ایرانی را تاسیس کرده باشید یا ترجیح دهید غذاهای بین‌المللی و خارجی را سرو کنید. همچنین، ممکن است تمام غذاهای شما به صورت باربیکیو یا سوخاری شده باشند! از این رو، باید پیش از انتخاب منوی خود، به این موضوع فکر کنید که قرار است رستوران شما در چه حوزه‌ای فعالیت داشته باشد.

در ادامه مسیر، باید مسئولیت کنترل و نظارت کیفیت و کمیت غذاهای درون منو را بر عهده بگیرید! در صورت بروز هرگونه مشکل، شما به عنوان صاحب و مدیریت رستوران باید رسیدگی‌های لازم را انجام دهید و با دیگر مدیران یا کارکنان خود مشورت کنید تا با بهبود اوضاع فعلی، بتوانید مشتریانتان را حفظ نمائید.

تهیه و فرآوری مواد اولیه

همانطور که ممکن است از این گزینه اطلاعاتی داشته باشید؛ یکی دیگر از موارد مهم در راستای مدیریت یک کسب و کار رستوران این است که به تامین مواد اولیه توجه کنید! رستوران‌ها به صورت معمول هر یک از مواد اولیه لازم خود را، از یک مکان به خصوص تهیه می‌کنند. شما می‌توانید فردی را مسئول این وظیفه کنید تا دائما نظارت بر فرآیند تامین مواد اولیه داشته باشد و به محض تمام شدن هر ماده اولیه، سریعا جهت تهیه آن اقدام نماید.

در آخر، به عنوان مدیر می‌توانید حجم، قیمت و مکان تهیه مواد اولیه را برای آن فرد مشخص کنید. نکته‌ای که باید در این راستا به آن توجه داشته باشید؛ این است که به اتمام رساندن درست این وظیفه سبب می‌شود تا شما کیفیت مواد اولیه و غذاهای نهایی را تضمین نمائید و سپس، با کاهش دادن هزینه‌های کلی کسب و کار رستوران، سود خود را حفظ نمائید.

چک کردن دائمی موجودی مواد اولیه

در مورد قبل به توضیح و بررسی این موضوع پرداختیم که تامین مواد اولیه وظیفه‌ای است که شما موظف به مدیریت آن هستید. در این گزینه، می‌خواهیم بر این مورد تاکید داشته باشیم که؛ بررسی موجودی اولیه نیز بر عهده شما خواهد بود! از این رو، شما باید به فکر تهیه دوباره مواد پیش از اتمام آن‌ها باشید تا در مواقع سفارش مشتری، با کمبود مواد رو به رو نشوید. همچنین، ممکن است گاها مشکلاتی از این دسته پیش بیاید که مواد اولیه‌ای که سفارش داده‌اید؛ دیرتر از موعد مقرر به دستتان برسند.

به همین علت باید پیش از اینکه با چنین موانعی رو به رو شوید، پیش از اتمام کامل موجودی دوباره سفارش دهید. اگر این نکته طلایی را حین مدیریت کسب و کار رستوران خود رعایت نمائید؛ حتی در صورتی که مشکلی جهت تحویل و تهیه دوباره مواد بوجود بیاید کسب و کار شما دچار توقف نخواهد شد.

مدیریت منابع انسانی کسب و کار رستوران

یکی دیگر از مراحل مدیریت کسب و کار رستوران این است که پس از استخدام نیروها و تکمیل بخش کادر رستوران، باید در طول مدت فعالیت خود آن‌ها را تحت نظر داشته باشید! مدیریت منابع انسانی در هر نوع کسب و کار، سبب می‌شود تا شما بتوانید بهترین بازدهی را از آن‌ها داشته باشید. البته، همانطور که گفته شد ترجیح در این است که به اختصاص‌دهی مدیرانی به هر بخش بپردازید تا کنترل کردن منابع انسانی راحت‌تر باشد. از این رو، برکناری یا جا به جایی این مدیران، بر عهده شما است. نحوه صحیح برخورد با کارمندان، یکی از مواردی است که در حوزه مدیریت منابع انسانی کسب و کار رستوران باید در نظر گرفته شود.

انجام فعالیت‌های تبلیغاتی و بازاریابی

اگر تمایل دارید تا مشتریان بیشتری را به کسب و کار خود جذب کنید و درآمدتان را افزایش دهید؛ راه حلی که پیش روی خواهید داشت این است که به انجام فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغاتی بپردازید! بازاریابی کسب و کار رستوران، سبب می‌شود تا افراد بیشتری با کسب و کارتان آشنا گردند و حس اعتماد را نسبت به آن پیدا کنند.

برای انجام بهینه و موثر این فعالیت، شما باید تمامی راه‌های تبلیغات و انجام بازاریابی را برای رستوران خود در نظر داشته باشید و هر یک را تحلیل کنید و ببینید که کدام یک بیشتر برای شرایط شما مناسب است. یکی از روش‌هایی که می‌تواند در راستای بازاریابی شما موثر باشد؛ دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار و از طریق شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام خواهد بود

جمع‌بندی کسب و کار رستوران

در این مقاله، به بررسی کلی در رابطه با راه‌اندازی یک کسب و کار در حوزه رستوران و رستوران‌داری پرداختیم! لازمه این کسب و کار داشتن سرمایه اولیه کافی است؛ اما این مورد به تنهایی برای بقا و دوام کسب و کارتان کافی نخواهد بود. شما باید از اصول و اساس مهم مدیریت یک کسب و کار نیز آگاه داشته باشید و بتوانید به خوبی، منابع انسانی‌تان را مدیریت کنید، بر فعالیت‌ها و وظایف آن‌ها نظارت داشته باشید و در آخر، وظایف رستوران‌داری خود را به خوبی انجام دهید. به عنوان مثال؛ یکی از این وظایف به این صورت است که باید محیط داخلی رستوران را سرزنده و مطابق میل مشتریان هدف خود دکوراسیون کنید. علاوه بر این امر، باید منوی خود را با توجه به سلیقه و ذائقه مشتریان هدف و همچنین نوع رستوران خود بچینید. نهایتا، باید روند تهیه مواد اولیه را در ذهن داشته باشید و بتوانید پیش از اتمام آن‌ها، به تهیه دوباره مواد لازم برای پخت بیاندیشید!



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: